Studiekeuzecheck

De eerste portfoliobeoordeling

Met ingang van studiejaar 14/15 hebben aanmelders recht op een Studiekeuze-advies, en kunnen opleidingen een Studiekeuzecheck aanbieden. Beide functies kunnen prima een plaats krijgen in Owik.net; het advies kan feitelijk worden gezien als een eerste Portfoliobeoordeling. Zo kan al voor de start van de opleiding met een Ontwikkelplan worden begonnen. Ook kunnen E-modules worden aangeboden om deficiƫnties weg te werken, of om wegwijs te worden gemaakt binnen de opleiding. Na toelating kan de student het account blijven gebruiken als Studieportfolio voor de opleiding.


Binnen Owik.net kunt u de Studiekeuzecheck invullen met de volgende functies: een keuzeportfolio voor elke aankomende student, een inschrijfmodule voor activiteiten, online vragenformulieren en opdrachten, e-modules. Het beoordelen en uitbrengen van een advies vindt plaats op basis van eigen criteria (rubrics).

Implementatie

Op een gestructureerde manier nemen we met u door hoe u de Studiekeuzecheck wilt inrichten. Van aanmelding tot advies, van aanmelder tot student. Samen leggen we de werkprocessen vast, plaatsen we opdrachten, vragenlijsten en E-modules, en betrekken we uw medewerkers.