Lifelong Portfolio

Met Owik.net geven studenten vorm aan hun loopbaan. Samen met hun opleiding, en op een manier die bij hen past: 24/7, multimediaal, individueel en samen met hun netwerk. Zo worden ze beginnende beroepsbeoefenaars die blijven werken aan de eigen ontwikkeling.

Een Portfolio met een ELO

Owik.net is in eerste instantie een Portfolio van én voor de student. Maar Owik.net biedt u als opleiding ook veel handige functies. U kunt leer- en ontwikkelprocessen regisseren, de portfoliovulling sturen en de ELO-functies gebruiken. Didactische processen vormen de basis voor de structuur en de mogelijkheden van het platform; eigentijdse technieken uit de social media maken leren weer leuk en effectief.


Portfolioleren

Of het nou om het leren van een taal of van het ontwikkelen van beroepsvaardigheden gaat, het unieke Portfolio van Owik.net borgt ervaringen, maakt ontwikkeling zichtbaar en stelt studenten in staat te reflecteren op hun verworven vaardigheden en de manier waarop ze leren

360 gradenPortfolio

Alumnibeleid

Alumni kunnen contacten onderhouden met elkaar, met studenten en de opleiding. Er kunnen groepen gevormd worden rond onderzoeksthema’s en alumni kunnen diensten aanbieden en zich inschrijven voor offline-activiteiten (conferenties, lezingen, na- en bijscholing, etc.)

NetwerkenPrikbord

Aanmelding & intake

Het starten bij een vervolgopleiding is een kwetsbaar moment in de loopbaan. Een goede intake is daarbij belangrijk. Binnen Owik.net kan de intake worden gezien als een eerste Portfoliobeoordeling. Zo kan al voor de start van de opleiding met een Ontwikkelplan worden begonnen.

LifelogCheck me

Structureren en arrangeren van uw onderwijs

Leren is per definitie een geleidelijk proces. Daarbij maken leerlijnen sturing en differentiatie mogelijk. Of het nou om taal- of om beroepsontwikkeling gaat, met de rubrics van Owik.net borgt u elke leerlijn. Gebruik kant-en-klare rubrics - gebaseerd op het ERK of de examen-programma’s - of plaats uw eigen rubrics. Uniek is de mogelijkheid van niveau-differentiatie. Door de gedragsdescriptoren is iedereen (student, docent en externen) goed op de hoogte van het onderwijsdoel. ICT en offline onderwijs kunnen elkaar versterken. Door reguliere praktische onderwijsactiviteiten te integreren met de werklogs, opdrachten en eigen projecten binnen Owik.net en een sterke mate van interactiviteit en het gebruik van multimedia geeft u optimaal invulling aan Blended Learning.

Content

Owik.net maakt multimediaal leren gemakkelijk. Op diverse manieren kunnen bestanden met groepen studenten worden gedeeld. Filmpjes, linkjes en foto's worden bewaard in een overzichtelijke bibliotheek waar ze door u en uw collega's gemakkelijk kunnen worden teruggevonden. U kunt materiaal van uitgeverijen single-sign-on toegankelijk maken. Zelf opdrachten maken is heel eenvoudig, kies voor een formulier-opmaak of een vrije uitwerking, eventueel met bijlage.

 

Zicht houden op voortgang

De student heeft via de agenda en de werkplanner een duidelijk overzicht van zijn workload en kan daar zelf planningen aan toevoegen. De docent kan de voortgang van studenten op meerdere manieren volgen. Via de werkplanner kan op individueel niveau inzicht worden gekregen, via het studenten-dashboard kan de voortgang binnen een groep worden gevolgd. De docent kan overal commentaar geven op de voortgang en het onderwijsproces bijsturen. De handige groeps-agenda geeft inzicht in de 'workload' van alle vakken voor een groep studenten. Op de manier kunnen docenten bij het opgeven van bijvoorbeeld toetsen rekening houden met de planning van andere vakken.


Interactieve begeleiding

In de werklogs kunt u direct en interactief reageren op de activiteiten van één of meer studenten. Alle logbestanden worden bewaard en zijn dus altijd terug te lezen, voor u en uw leerlingen. Zo houdt u vinger aan de pols, op een manier die voor onze leerlingen heel herkenbaar is. Vanuit het studentendashboard kunt in één oogopslag de voortgang bekijken en daarop reageren: nieuwe opdrachten of taken klaarzetten, online toelichting geven. Zo levert u maatwerk voor elke leerling.


LeerlingendashboardAgendaWerklogKlasmanagement

360 graden feedback

In Owik.net kan met behulp van rubrics een beoordelingsstructuur worden ingericht. Dat kan in meerdere vormen: voor talen, vaardigheden of competenties, en op meerdere niveaus: met criteria en eventueel descriptoren. De schaal kan door de opleiding zelf bepaald worden. Met deze structuur worden de doelstellingen van de onderwijsactiviteiten eenduidig gecommuniceerd. Door de criteria en de descriptoren weet iedereen - ook de leerling - concreet wat er aangetoond moet worden. Daar voegt Owik.net een geavanceerde systematiek voor 360-graden-feedback aan toe. De verschillende beoordelingen worden getoond in een grafisch overzicht, waardoor de student in een oogopslag ziet hoe hij door iedereen en zichzelf beoordeeld is. Op deze manier kunnen veel mensen, docenten en externen, de ontwikkeling van de student ondersteunen.

Interactief en traditioneel

Maar feedback geven moet meer zijn dan een score invullen in een beoordelingsformulier. Daarom kan een docent ook steeds in het werklog van de leerling feedback geven, niet alleen op ingeleverd werk, maar bijvoorbeeld ook wat er tijdens een praktijkles gepresteerd is. Dat kan in de vorm van tekst, maar ook door een prijs of een aandachtspunt mee te geven. Daarnaast beschikt de docent over een aantal traditionele nakijk-functies: een kantlijn voor commentaar in de marge, plagiaatcontrole (EUPHORUS, optioneel) en de mogelijkheid om losse beoordelingen van bijvoorbeeld toetsen in te voeren.

RubricsFeedbackCheck me Portfolio

Rapporteren, reflecteren en plannen

Je leert om verder te kunnen leren. Beoordelingen moeten dus inzicht geven in de ontwikkeling en de mogelijkheden. In Owik.net worden daarom alle beoordelingen in overzichtelijke beoordelingsgrafieken getoond. Om het reflecteren te ondersteunen kunnen vakoverstijgende ontwikkelportfolio's worden samengesteld en beoordeeld. Vervolgens kan heel gemakkelijk een ontwikkel- en activiteitenplan worden opgesteld. Zo krijgt de individuele ontwikkeling stap-voor-stap vorm.
FeedbackOntwikkelplanPOP-lijsten

Onze service

Owik.net is bereikbaar, vragen worden in het algemeen binnen een uur beantwoord. We denken graag mee over de inzet van het platform op uw school.

Implementatie

Owik.net is van deze tijd. Dat betekent dat alle functies intuïtief werken en er geen tot weinig technische scholing nodig is.

Updates

We zijn voortdurend bezig met het verbeteren van ons platform. Updates hoeft u niet te installeren, dat gaat automatisch.

Contact

Meer weten over Owik.net? Demonstratie bij u op school? Vrijblijvende LOB-check? Neem contact met ons op!